Dé IoT-oplossing voor fabrikanten

Met traditionele IoT-oplossingen krijgen bedrijven vaak niet de data die ze nodig hebben om betere beslissingen te kunnen maken. Integendeel zelfs, zeker 80% van hun data strand bij veldapparatuur of een machine ergens op een fabrieksvloer. Ignition IoT van Inductive Automation is dé oplossing omdat het intelligente apparaat-protocollen van applicaties ontkoppelt om zo data beschikbaar te maken voor de gehele onderneming. Kortom, een oplossing waar je veel tijd mee kunt besparen!

De oplossing: Ignition & MQTT

Ignition

Het Ignition platform biedt onbeperkte licenties, cross-platform compatibiliteit en je kunt het via het web lanceren op jouw desktop of mobiele apparaten. Daarnaast beschikt het over IT-standaardtechnologieën en schaalbare server client-architecturen. Ignition is een modulair software platform. Dat heeft alles te maken met de mogelijkheden om het platform te configureren naar eigen wens door er gemakkelijk modules aan toe te voegen.

 

MQTT-protocol

MQTT is moderner en efficiënter dan de poll/response datasystemen die 35 jaar geleden werden ontwikkeld. Het protocol, ontwikkeld in 1999, is snel gegroeid tot een van de meest gebruikte IoT-protocollen. MQTT maakt het mogelijk om gebruik te maken van message-oriented middleware of MOM-technologieën. Dit zijn IT-oplossingen die gebruikt worden om apparaat-protocollen te ontkoppelen van applicaties.

De voordelen van deze IoT-oplossing

Door gebruik te maken van Ignition & MQTT creëer je een super efficiënte data pijplijn. Die data kan vervolgens gemakkelijk worden doorgestuurd van duizenden apparaten op verschillende locaties naar één centrale locatie. Op deze centrale locatie kunnen al jouw industriële en zakelijke applicaties toegang krijgen tot de data die ze willen, wanneer ze die willen en hoe ze die willen.

Voorbeeld:
Alle veldapparaten, bedrijfsapplicaties en fabrieksvloer onderdelen zijn MQTT-clients. Een PLC of flow computer kan alle interessante informatie publiceren zonder te weten wie zich gaat abonneren op die informatie. Omdat publiceren en abonneren een onderwerp-gebaseerd mechanisme is, kunnen applicaties verbinding maken met de centrale MQTT-server en zich abonneren op interessante informatie. 

Ignition IoT-architectuur

Er zijn 4 hoofdkenmerken van een Ignition IoT-architectuur:

1. Edge Gateway

Maak verbinding met vrijwel elke PLC of elk apparaat en publiceer gegevens vanaf de rand van het netwerk.

2. MQTT-server

Maak een veilige verbinding en publiceer en abonneer je op MQTT-gegevens.

3. Ignition platform

Ignition geeft de mogelijkheid om bidirectioneel te communiceren met een MQTT-server en die gegevens te delen met elke Ignition-client.

4. SCADA-client

Ontwerp elke soort Ignition-applicatie en implementeer deze op een willekeurig aantal Ignition-clients in jouw onderneming.

Ignition IoT kan data verzamelen van elk apparaat aan de rand van het netwerk, deze data publiceren naar een centrale broker, en die gegevens naar geabonneerde industriële en bedrijfsapplicaties doorvoeren. Het kan verbinding maken met PLC’s in het veld door het gebruik van de MQTT Transmission module, veldapparatuur met Ignition Edge MQTT Installed, en/of Edge Gateway/MQTT-Enabled Device. Deze gegevens worden gepubliceerd naar een MQTT-broker, deze kan zich op locatie bevinden, in de cloud, of een beide. De MQTT Engine module op een Ignition Gateway kan zich abonneren op alle data die wordt gepubliceerd door de broker en kan gebruikt worden in elke Ignition-applicatie.

Meer weten over dit onderwerp?
Wij laten je graag meer zien tijdens een vrijblijvende Ignition demo bij jou op locatie of online. Vul hieronder het formulier in en dan nemen we contact op met jou om een afspraak in te plannen. Samen komen we snel tot het beste resultaat voor jouw uitdaging!

plan een Ignition demo

  Ik wil graag meer weten over


   Maak mij blij met meer optimalisatie!

   Hoe geoptimaliseerd zijn je ignition skills nu?


    Maak mij blij met meer optimalisatie!

    Waar kunnen we je meer over vertellen?


     Download gratis whitepaper

     "Een uniek design, dat is pas maatwerk!"


      Ontvang het whitepaper direct in jouw inbox


       Ontvang het whitepaper direct in jouw inbox


        Ontvang de prijslijst direct in jou inbox         Ja, ik wil mijn skills optimaliseren!

         Hoe geoptimaliseerd zijn je ignition skills nu?

          Ontvang gratis een 2 uur durende Ignition training in jouw inbox!           Download gratis Ignition

           Ontdek de ongelimiteerde automatiseringsmogelijkheden van dit alles in één platform voor SCADA, HMI, MES, IIoT en meer!


            Vul het formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op om een demo in te plannen!
            Welke oplossing ben je naar op zoek?


             Ontvang het factsheet direct in jouw inbox


              Ontvang het factsheet direct in jouw inbox


               Ontvang het whitepaper direct in jouw inbox


                Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte!