Hergebruik jouw oude SCADA systeem

Er zijn heel wat zaken die je kan hergebruiken uit jouw oude SCADA naar een nieuw systeem, waardoor de omschakeling veel eenvoudiger wordt.

PLC Tags

Gegevenspunten die door de PLC worden vastgelegd en worden gecommuniceerd aan SCADA-systemen noemen we tags. Wanneer je naar een nieuw SCADA-systeem wilt overstappen is het definiëren en organiseren van tags een belangrijk, maar tijdrovend proces. Je kunt deze tijd echter besparen, doordat je jouw oude PLC tags gemakkelijk kunt hergebruiken uit jouw oude SCADA naar moderne SCADA.

Historische gegevens

Tijdreeksen uit het verleden kan je in de meeste gevallen in een proces historian opslaan. Deze historische gegevens zijn belangrijk voor het maken van trendgrafieken. De meeste proces historians maken gebruik van bedrijfseigen bestandstypes die voor andere systemen vaak zeer moeilijk, zo niet onmogelijk, zijn om mee te werken.

Het is in de meeste gevallen mogelijk om historische gegevens te importeren in een modern SCADA-systeem. Dit is natuurlijk afhankelijk van welke moderne SCADA-softwareoplossing je kiest en hoe je jouw historische gegevens hebt opgeslagen. Gegevens uit sommige historians kunnen worden geïmporteerd in een SQL-database. Hierdoor is het gemakkelijker om ermee te werken dan wanneer ze vastzitten in een proces historian.

Oude project structuur

De projectstructuur omvat zaken als welke schermen er voor het systeem moeten komen, welke functies er op elk scherm moeten komen en de volgorde van die schermen. Allemaal zaken waar veel tijd in heeft gezeten bij het opzetten van het oude SCADA-systeem. Vergeet deze dus ook niet mee te nemen bij het opzetten van het nieuwe systeem, dit is namelijk erg waardevol.

Het voordeel van het opnieuw bekijken van de projectstructuur van jouw oude systeem is dat je er een nieuw licht op kunt werpen met jouw nieuwe moderne SCADA-softwareoplossing. Nieuwe functies en kenmerken kunnen je een meer gestroomlijnde aanpak geven bij het maken van jouw SCADA. Zoek naar een modern SCADA-softwarepakket dat krachtige tijdbesparende ontwikkeltools heeft. Zo kan je jouw systeem op de snelste en meest efficiënte manier ontwikkelen. Bekijk via onderstaande knop nog meer tips waar jij rekening mee moet houden wanneer je op zoek bent naar een nieuw, modern SCADA-systeem.

meer tips

  Ik wil graag meer weten over


   Maak mij blij met meer optimalisatie!

   Hoe geoptimaliseerd zijn je ignition skills nu?


    Maak mij blij met meer optimalisatie!

    Waar kunnen we je meer over vertellen?


     Download gratis whitepaper

     "Een uniek design, dat is pas maatwerk!"


      Ontvang het whitepaper direct in jouw inbox


       Ontvang het whitepaper direct in jouw inbox


        Ontvang de prijslijst direct in jou inbox         Ja, ik wil mijn skills optimaliseren!

         Hoe geoptimaliseerd zijn je ignition skills nu?

          Ontvang gratis een 2 uur durende Ignition training in jouw inbox!           Download gratis Ignition

           Ontdek de ongelimiteerde automatiseringsmogelijkheden van dit alles in één platform voor SCADA, HMI, MES, IIoT en meer!


            Vul het formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op om een demo in te plannen!
            Welke oplossing ben je naar op zoek?


             Ontvang het factsheet direct in jouw inbox


              Ontvang het factsheet direct in jouw inbox


               Ontvang het whitepaper direct in jouw inbox


                Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte!