7 voordelen van Ignition SCADA

We leggen je graag uit waarom traditionele SCADA bedrijven tegenhoudt in de wereld van industrie 4.0 én hoe Ignition SCADA (van Inductive Automation), oftewel de nieuwe SCADA, die problemen uit de weg gaat.

download prijslijst

1. Ignition SCADA gebruikt moderne technologieën

Oude SCADA-systemen hangen vast in de jaren 90

De vooruitgang van SCADA kwam grotendeels tot stilstand in de jaren 90, terwijl juist sindsdien internet een steeds centralere rol heeft gekregen in het bedrijfsleven én de samenleving. Wanneer je om je heen kijkt, merk je dat met het internet verbonden mobiele apparaten niet meer uit de samenleving weg te denken zijn.

Ignition SCADA maakt gebruik van het web

Ignition SCADA maakt gebruik van de snelheid, prestaties en verbinding van het internet. De mobiliteit van Ignition SCADA geeft gebruikers de mogelijkheid om niet alleen op de fabrieksvloer, maar overal verbinding te maken met zijn/haar SCADA-systeem om zo live data vanuit de gehele onderneming toegankelijk te maken. Dit leidt tot een betere en snellere gebruikerservaring en een productief SCADA-systeem.

2. Ignition SCADA biedt een verhoogde flexibiliteit

Oude SCADA is niet geïntegreerd

Oude SCADA-bedrijven bouwen telkens afzonderlijk gemaakte stukjes technologie en brengen ze vervolgens op de markt als één SCADA-pakket. Het is niet verwonderlijk dat deze verschillende onderdelen niet naadloos samenwerken. Daarnaast zijn oude SCADA-systemen niet gemakkelijk uit te breiden. Hoe meer je aanpast of toevoegt, hoe gecompliceerder ze worden.

Ignition SCADA is modulair

Ignition SCADA is modulair en bestaat dus uit componenten die kunnen worden toegevoegd, gewijzigd of verwijderd zonder de rest van het SCADA-systeem te beïnvloeden. Hierdoor worden gebruikers in staat gesteld alleen de functies te kopen die ze nodig hebben, wanneer ze die nodig hebben. Daarnaast geeft het de zekerheid dat het SCADA-systeem soepel blijft werken terwijl men iets toevoegt of wijzigt.

bekijk alle modules

3. Ignition SCADA is database vriendelijk

Oude SCADA is niet databasevriendelijk

De meeste oude SCADA communiceren alleen met één specifieke database die door de leverancier is goedgekeurd. Wanneer je met een andere database wilt communiceren, zal je de portemonnee moeten trekken. Ook werken ze meestal niet goed met SQL-databases, waardoor er een kloof kan ontstaan tussen tijdreeksen en bedrijfsgegevens die normaal gezien worden opgeslagen in SQL-databases. Hierdoor blijven gegevens vergrendeld, wat de efficiëntie en innovatie beperkt.

Ignition SCADA is database-centrisch

Met Ignition SCADA heb is een ongelimiteerd aantal databaseverbindingen met vrijwel elk type database (inclusief SQL) mogelijk. Ignition SCADA ondersteunt ook elke databaseserver en stelt gebruikers in staat om databasetoepassingen te ontwikkelen. De database-centrische aard van Ignition SCADA zorgt ervoor dat de gebruiker zich veel sterker voelt omdat ze al hun gegevens op één plek kunnen verzamelen.

4. Ignition SCADA biedt echte realtime analyse

Oude SCADA-gegevens zijn niet in realtime toegankelijk

Oude SCADA-software kan gegevens op de fabrieksvloer in realtime weergeven, maar het is niet mogelijk om eenvoudig realtime en historische gegevens uit verschillende bronnen te verzamelen. Dit maakt het moeilijk om trends te observeren, te zien wie wat en wanneer heeft gedaan, prestaties te monitoren of output over een langere periode te verbeteren.

Ignition SCADA is realtime

Ignition SCADA toont je niet alleen gegevens in realtime, maar helpt je ook om gegevens zinvol te maken. Je kan eenvoudig realtime en historische gegevens uit verschillende bronnen verkrijgen, alles in context plaatsen en opnieuw te distribueren. Realtime controle en monitoring maakt het mogelijk om snel de status van jouw bedrijf te zien, te analyseren en direct alarmmeldingen en rapporten te ontvangen.

5. Ignition SCADA, snelle installatie & ontwikkeling

Oude SCADA is een tijdverspiller

Iedereen weet dat verouderde technologie langzamer is en je wordt hier constant aan herinnerd wanneer je met oude SCADA werkt. Je kan niet meteen downloaden omdat je de SCADA-software niet op datzelfde moment bezit. Daarbij duurt de uiteindelijke installatie oneindig lang. Als je iets wilt toevoegen of wijzigen, moet je het SCADA-systeem offline halen waardoor je kostbare productietijd verliest. Daarnaast kost het veel tijd om ermee te ontwerpen, omdat je niet tegelijkertijd eraan kan werken.

Ignition SCADA is sneller, veel sneller

Ignition SCADA versnelt de zaken, waardoor alle tijdsbesparingen samen zorgen voor een sneller systeem:

 • In plaats van een installatie van uren, dagen of zelfs weken, kan Ignition SCADA binnen enkele minuten worden gedownload en geïmplementeerd
 • De onbeperkte designerclients stellen meerdere ontwikkelaars in staat tegelijkertijd aan hetzelfde SCADA-project te werken
 • Je kan functionaliteiten toevoegen of wijzigingen vrijwel onmiddellijk doorvoeren door middel van hot-pluggable modules, zonder het SCADA-systeem uit te schakelen

6. Ignition SCADA is platform onafhankelijk

De oude SCADA is platform afhankelijk

De meeste SCADA-software is gemaakt om op een bepaald, eigen besturingssysteem te draaien, meestal een van Microsoft. Dit zet gebruikers door de stress van de veelvoorkomende beveiligingsproblemen, patches en upgrades van Microsoft, en maakt hen kwetsbaar wanneer Microsoft de ondersteuning voor een van zijn besturingssystemen beëindigt.

Ignition SCADA is platform overschrijdend

Ignition SCADA is volledig platform onafhankelijk en kan eenvoudig via het web worden geïmplementeerd. Het kan op vrijwel elk besturingssysteem worden gebruikt, inclusief open source. Hierdoor kan Ignition SCADA gebruikers veel meer opties bieden in de software en hardware die ze gebruiken.

7. Ignition SCADA biedt onbeperkte licenties

De oude SCADA-licenties beperken het succes

SCADA-softwarebedrijven verkopen licenties op basis van het aantal tags, clients en verbindingen dat de klant nodig heeft. Hoe groter het SCADA-systeem wordt, hoe meer geld de gebruiker op tafel zal moeten leggen. De licenties zijn niet alleen erg duur, maar staan ook innovatie van de gebruiker in de weg. Het dwingt gebruikers namelijk om het aantal mensen dat het systeem gebruikt of de hoeveelheid gegevens die het SCADA-systeem verwerkt te beperken.

Ignition SCADA is ongelimiteerd

Ignition SCADA is een ongelimiteerd softwarepakket en wordt verkocht per server. Met één licentie kan je gebruik maken van een ongelimiteerd aantal clients, tags en verbindingen. Zo kan je verbinding maken met de gehele onderneming en dat slechts voor een fractie van wat sommige andere oplossingen kosten. Deze besparingen kan je vervolgens inzetten voor ontwikkeling, mankracht en/of uitbreiding van jouw SCADA-systeem.

download prijslijst

  Ik wil graag meer weten over


   Maak mij blij met meer optimalisatie!

   Hoe geoptimaliseerd zijn je ignition skills nu?


    Maak mij blij met meer optimalisatie!

    Waar kunnen we je meer over vertellen?


     Download gratis whitepaper

     "Een uniek design, dat is pas maatwerk!"


      Ontvang het whitepaper direct in jouw inbox


       Ontvang het whitepaper direct in jouw inbox


        Ontvang de prijslijst direct in jou inbox         Ja, ik wil mijn skills optimaliseren!

         Hoe geoptimaliseerd zijn je ignition skills nu?

          Ontvang gratis een 2 uur durende Ignition training in jouw inbox!           Download gratis Ignition

           Ontdek de ongelimiteerde automatiseringsmogelijkheden van dit alles in één platform voor SCADA, HMI, MES, IIoT en meer!


            Vul het formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op om een demo in te plannen!
            Welke oplossing ben je naar op zoek?


             Ontvang het factsheet direct in jouw inbox


              Ontvang het factsheet direct in jouw inbox


               Ontvang het whitepaper direct in jouw inbox


                Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte!