Kies je voor Open Source of Proprietary Source?

Open source software, is software waarvan iedereen de broncode kan inzien, aanpassen en verbeteren.

Wat is het verschil met Proprietary Source?

Open Source

Bij Open Source is de broncode beschikbaar voor anderen die de code willen bekijken, kopiëren, ervan leren, aanpassen of delen. Programmeurs hebben toegang tot de broncode van een applicatie en kunnen dat programma verbeteren door er functies aan toe te voegen of onderdelen ervan te repareren. De groeiende gemeenschap, waarbij ontwikkelaars en programmeurs bijdragen aan de softwareontwikkeling zorgt voor snellere innovaties binnen de sector. Gebruikers van software waarvan de bron openbaar is profiteren hier direct van en stelt hen in staat sneller verbeteringen in hun processen toe te passen.

 

 

Proprietary Source

In tegenstelling tot Open Source is Proprietary Source niet vrij toegankelijk voor ontwikkelaars. Alleen de oorspronkelijke auteur van de broncode kan de software legaal kopiëren, inspecteren en aanpassen. Voor het door ontwikkelen en verbeteren van de software is geen brede community beschikbaar waardoor hoge investeringen nodig zijn om te innoveren. Dit maakt het gebruik van Proprietary Software minder flexibel en wordt de gebruiker afhankelijker van de leverancier. In een tijd waar ontwikkelingen en innovatie elkaar snel opvolgen wil je vertrouwen op oplossingen die jouw groei helpen versnellen.

Voordelen Open Source software

✔️ Hogere innovatiesnelheid
Wanneer omvangrijke, krachtige developer gemeenschappen samen aan een product bouwen is de snelheid ongeëvenaard. In de praktijk betekent dit dat ontwikkeling vele malen sneller gaat dan bij software die niet openbaar is.
✔️ Betere kwaliteit
De communities zorgen ook voor een gigantische pool van gezamenlijke kennis. De developers worden getriggerd om samen te innoveren maar ook uitgedaagd. Bugs, foutjes en problemen worden sneller ontdekt en opgelost.
✔️ Hogere Flexibiliteit
De transparantie van werken met open standaarden maakt het koppelen van systemen makkelijker, maar ook het vervangen door andere systemen. Door middel van Open Source zit je niet vast aan 1 leverancier en is het dus mogelijk om informatie mee te verhuizen.
✔️ Openbaar
Iedereen kan gebruik maken van Open Source. Het is gratis toegankelijk, je kan het downloaden en gebruiken, maar ook meedenken en ontwikkelen over gewenste functionaliteiten.
✔️ Betere prijs/kwaliteit verhouding
Omdat bij het ontwikkelen van bepaalde maatwerk functionaliteiten maar op één doel gelet hoeft te worden krijg je uiteindelijk veel meer product voor een lagere prijs. Met kleinere budgetten worden betere projecten ontwikkeld.

Open Source voor de maakindustrie

Wij bij AT-Automation vinden dat je als productiebedrijf in staat moet worden gesteld de juiste keuze te maken.  De juiste keuze hangt af van de wensen en de toekomstige uitdagingen en mag niet afhankelijk zijn van bestaande systemen, structuren of leveranciers.

Wij kiezen daarom bewust voor een strategie waarin we eerst samen met de klant de wensen, behoefte en doelstellingen in kaart brengen waarna we bestaande systemen, apparaten en applicaties inventariseren. Op die manier nemen we de klant mee in een weloverwogen beslissing.

Wij kiezen ook bewust voor Ignition. Ignition van Inductive Automation is namelijk het universele platform voor SCADA, HMI, MES, IIoT en meer. De software is volledig platformonafhankelijk en gebouwd op vertrouwde open technologieën, zoals: SQL, Python, OPC UA en MQTT.

Onze ervaring leert dat klanten die Ignition gebruiken sneller stappen maken naar de Smart Factory, sneller kunnen schakelen bij veranderingen en sneller innoveren.

  Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

   Ik wil graag meer weten over


    Maak mij blij met meer optimalisatie!

    Hoe geoptimaliseerd zijn je ignition skills nu?


     Maak mij blij met meer optimalisatie!

     Waar kunnen we je meer over vertellen?


      Download gratis whitepaper

      "Een uniek design, dat is pas maatwerk!"


       Ontvang het whitepaper direct in jouw inbox


        Ontvang het whitepaper direct in jouw inbox


         Ontvang de prijslijst direct in jou inbox          Ja, ik wil mijn skills optimaliseren!

          Hoe geoptimaliseerd zijn je ignition skills nu?

           Ontvang gratis een 2 uur durende Ignition training in jouw inbox!            Download gratis Ignition

            Ontdek de ongelimiteerde automatiseringsmogelijkheden van dit alles in één platform voor SCADA, HMI, MES, IIoT en meer!


             Vul het formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op om een demo in te plannen!
             Welke oplossing ben je naar op zoek?


              Ontvang het factsheet direct in jouw inbox


               Ontvang het factsheet direct in jouw inbox


                Ontvang het whitepaper direct in jouw inbox


                 Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte!