HMI, SCADA én MES in één applicatie!

LCS, waar AT-Automation dit project voor heeft mogen maken, produceert en levert wereldwijd kwalitatief hoogwaardige wasmachines voor het reinigen van kratten, zaaitrays, emmers en vazen. Daarnaast biedt het bedrijf ook een full service dienstverlening aan waarbij het hele wasproces van hun klanten wordt overgenomen.

Uitdagingen & Doelstellingen

De kern achter dat verse bosje bloemen begint bij LCS. Namelijk bij het zorgen voor een goede hygiëne van productie en logistiek door het grondig reinigen van de bloemenemmers. Een goede hygiëne staat centraal bij het leveren van een verbeterde opbrengst en voorkomt aantasting door schimmels of bacteriën. 50.000 bloemenemmers worden ieder uur gereinigd in drie verschillende lijnen bij Bloemenveiling Aalsmeer. Om meer controle te krijgen over deze 65 meter lange reinigingsmachines, was LCS op zoek naar een centraal systeem waarmee de medewerkers op een flexibele wijze inzicht krijgen in onderhoud, planning en rapportages die onderdeel zijn van de service van het bedrijf.

Aanpak

Met behulp van Ignition heeft AT Automation een HMI, SCADA en MES oplossing gecreëerd. Met deze applicatie hoeven de medewerkers niet meer onnodig veel tijd te besteden aan het wisselen tussen systemen voor diverse taken, kan de planning direct aangepast worden en kunnen de reinigingsmachines eenvoudig gemonitord worden, én dat simpelweg op een mobiele telefoon of tablet.

Aangezien LCS een full service dienstverlening aanbiedt, is het aantal gewassen producten relevant voor de facturatie. Het aantal gewassen producten wordt geregistreerd per machine, per dag, per dienst en per 10 minuten. Deze logging geeft de mogelijkheid om LCS te voorzien van de benodigde informatie voor de facturatie.

Wist je dat de toevoeging van een UX-/UI-designer in het ontwerpproces kan bijdragen aan de efficiëntie van jouw productieproces? Wil je weten hoe en wat dit voor jou oplevert? Download dan onze whitepaper “Een uniek design, dat is pas maatwerk!”

  Download gratis whitepaper

  "Een uniek design, dat is pas maatwerk!"


  Oplossing

  Voordat LCS het Ignition platform ging gebruiken, gebruikte LCS Cleaning Solutions meerdere systemen, zoals WinCC, Excel, planningssoftware en rapportagesoftware voor al hun bedrijfsactiviteiten. Door het gebruik van Ignition was één systeem voldoende om aan alle behoeften van LCS te voldoen. Omdat de totaaloplossing door meerdere klanten van LCS gebruikt wordt, heeft AT-Automation een naam voor de oplossing bedacht: LCS Logic.

  Doordat alle functies in één project zijn geïntegreerd, is de wachttijd om van systeem te wisselen tot nul gereduceerd. Bovendien is het huidige proces altijd beschikbaar voor het management en de klant. Zonder Ignition was dit alleen beschikbaar aan het einde van de week, toen de gewassen producten handmatig werden geteld. Het aanpassen van de planning was niet mogelijk of was erg moeilijk door deze late update.

  Resultaat

  LCS is van plan om LCS Logic in heel Europa te gaan gebruiken, in alle sectoren waar de producten moeten worden gewassen. Zodra er meerdere wasfaciliteiten in gebruik zijn, wordt de MES-laag van Ignition overgezet naar een centrale server.

  heb jij ook een uitdaging voor ons?
   

   Ik wil graag meer weten over


    Maak mij blij met meer optimalisatie!

    Hoe geoptimaliseerd zijn je ignition skills nu?


     Maak mij blij met meer optimalisatie!

     Waar kunnen we je meer over vertellen?


      Download gratis whitepaper

      "Een uniek design, dat is pas maatwerk!"


       Ontvang het whitepaper direct in jouw inbox


        Ontvang het whitepaper direct in jouw inbox


         Ontvang de prijslijst direct in jou inbox          Ja, ik wil mijn skills optimaliseren!

          Hoe geoptimaliseerd zijn je ignition skills nu?

           Ontvang gratis een 2 uur durende Ignition training in jouw inbox!            Download gratis Ignition

            Ontdek de ongelimiteerde automatiseringsmogelijkheden van dit alles in één platform voor SCADA, HMI, MES, IIoT en meer!


             Vul het formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op om een demo in te plannen!
             Welke oplossing ben je naar op zoek?


              Ontvang het factsheet direct in jouw inbox


               Ontvang het factsheet direct in jouw inbox


                Ontvang het whitepaper direct in jouw inbox


                 Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte!