Modern afvalwater

Met 580 kilometer waterleiding en 570 kilometer riolering is het waterbeheer in Waterford geen geringe taak. Waterford Department of Public Works (DPW) beheert en onderhoudt 19 productieputten, 3 opslagtanks, 11 zuiveringsinstallaties en 63 rioolpompstations. Om dit alles in goede banen te leiden, werd jaren geleden geïnvesteerd in de integratie van verschillende systemen. Deze systemen hebben veel waarde opgeleverd, maar niets is blijvend. In de afgelopen jaren is Waterford DPW daarom begonnen aan een project om de kerninfrastructuur te upgraden.

Uitdagingen & doelstellingen

Dit project was niet alleen een kans om veroudering te voorkomen, maar ook om de schaalbaarheid en fouttolerantie te verbeteren. Drie jaar na de start van het project wisten ze echter nog niet dat Opto 22 de groov EPIC zou uitbrengen en dit de reikwijdte van hun plannen zou veranderen.

Tijdens de conferentie over de release van groov EPIC in 2018, was het bedrijf vooral geïntrigeerd door MQTT en de manier waarop report-by-exception de efficiëntie en stabiliteit van hun infrastructuur kan verbeteren.

Aanpak

Waterford DPW’s oude communicatie-infrastructuur gebruikte een pollingprogramma om updates op te vragen van een netwerk van Opto 22 M4 RTU’s (telemetrie-eenheden op afstand) die communiceerden via gelicentieerde radiofrequentie (RF)-zenders. DPW was al begonnen met het vervangen van deze RTU’s door SNAP-PAC-S2 controllers en industriële mobiele modems die communiceerden via een private internet tunnel. Maar met MQTT op groov EPIC, zagen zij de mogelijkheid om de complexiteit van het systeem nog verder te verminderen. Waterford DPW heeft veel liftstations die het grootste deel van hun tijd stilstaan, waardoor er dus niet de hele tijd gegevens overgedragen dienen te worden.

Een beetje huiverig, kocht het bedrijf drie groov EPIC’s om mee te spelen. Al snel hadden ze het bewijs in handen. Men koppelde een controller los en binnen één milliseconde meldde het systeem de storing. Verander een variabele en het verschijnt in de broker en vervolgens op je mobiele telefoon. Zo eenvoudig is het!

Oplossing

De nieuwe groov EPIC lay-out maakt gebruik van de connectiviteitsfuncties van groov EPIC om de fouttolerantie van hun systeem nog verder te verbeteren:

 • Omdat groov EPIC rechtstreeks kan communiceren met cloudgebaseerde systemen, koos Waterford ervoor om hun MQTT-broker (Ignition van Inductive Automation) te hosten op Amazon Web Services (AWS).
 • Elke EPIC maakt gebruik van een CA-ondertekend SSL-certificaat om een veilige brokerverbinding tot stand te brengen via een cell-modem dat is geconfigureerd om verkeer te blokkeren dat niet afkomstig is van een vertrouwd IP-adres.
 • Bovendien, met MQTT’s apparaat-originating verbindingen, kan de groov EPIC’s apparaat-firewall in elk liftstation volledig worden gesloten voor verbindingen van buitenaf.

Met die basis heeft Waterford DPW andere infrastructurele veranderingen doorgevoerd die hen in de voorhoede hebben geplaatst van het beheer van gemeentelijke nutsbedrijven. De Ignition MQTT server is gehost in Ohio (USA), maar als er problemen zijn kan Waterford DPW in 30 minuten het hele systeem up-and-running hebben op een snapshot van dezelfde server gehost in Oregon (USA). En mettertijd zullen ze waarschijnlijk een volledige serverredundantie opzetten.

Ondertussen blijft het oude SCADA-systeem (op verbeterde hardware) parallel draaien vanuit het lokale afdelingskantoor. Het beheert nog steeds ongeveer een derde van het systeem en zal blijven draaien totdat ze volledig gemigreerd zijn naar Ignition.

Nu de gegevens veel sneller binnenkomen en groov EPIC reservecapaciteit voor gegevensverwerking levert, verwacht Waterford DPW de connectiviteit van het systeem drastisch te kunnen verhogen. Door bijvoorbeeld metergegevens van woningen te integreren, kunnen ze het systeem helpen in balans te blijven met de vraag. En als ze andere agentschappen en naburige provincies kunnen overhalen om gegevens te delen, zien ze de mogelijkheid om een geavanceerd waarschuwingssysteem op te zetten dat hun reactietijd op systeemstoringen zou verbeteren.

Resultaat

Op dit moment heeft Waterford DPW 36 liftstations en 4 zuiveringsinstallaties omgebouwd naar het nieuwe systeem, en er zullen er nog meer volgen in 2021.

heb jij ook een uitdaging voor ons?
 

  Ik wil graag meer weten over


   Maak mij blij met meer optimalisatie!

   Hoe geoptimaliseerd zijn je ignition skills nu?


    Maak mij blij met meer optimalisatie!

    Waar kunnen we je meer over vertellen?


     Download gratis whitepaper

     "Een uniek design, dat is pas maatwerk!"


      Ontvang het whitepaper direct in jouw inbox


       Ontvang het whitepaper direct in jouw inbox


        Ontvang de prijslijst direct in jou inbox         Ja, ik wil mijn skills optimaliseren!

         Hoe geoptimaliseerd zijn je ignition skills nu?

          Ontvang gratis een 2 uur durende Ignition training in jouw inbox!           Download gratis Ignition

           Ontdek de ongelimiteerde automatiseringsmogelijkheden van dit alles in één platform voor SCADA, HMI, MES, IIoT en meer!


            Vul het formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op om een demo in te plannen!
            Welke oplossing ben je naar op zoek?


             Ontvang het factsheet direct in jouw inbox


              Ontvang het factsheet direct in jouw inbox


               Ontvang het whitepaper direct in jouw inbox


                Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte!