Founder's Message

Ard Triepels, Algemeen Directeur van AT-Automation heeft op 15 februari 2006 AT-Automation opgericht. Wij leggen jou graag uit hoe Ard tot de oprichting van dit bedrijf is gekomen en nemen jou mee in de groei die AT-Automation heeft doorgebracht.

Hoe AT-Automation is ontstaan

Ard studeerde elektronica aan de MTS in Roermond. Zijn stageperiode beviel hem zo goed, dat hij er al snel achter kwam dat hij niet gemaakt was om in de schoolbanken te zitten; hij wilde liever aan de slag met zijn carrière. Zo gezegd zo gedaan. Tijdens zijn laatste jaar school ging Ard dan ook al aan het werk bij Rockwool in Roermond.

Later wisselde hij van baan en startte bij Philips in Heerlen, waar hij voor het eerst in aanraking kwam met PLC’s. Om zich hier meer in te specialiseren kocht hij zelfs een PLC om zich thuis het programmeren eigen te maken.

Na 2 jaar ging Ard bij Rieter Automotive (nu Autoneum) in Weert aan de slag als storingsmonteur. Omdat er bijna geen reserve onderdelen op voorraad waren, werd er een beroep gedaan op de eigen creativiteit om van niets weer iets te maken. Doordat aanpassingen vaak snel moesten gebeuren, kon Ard zijn zelf aangeleerde PLC-vaardigheden tijdens zijn werk bij Rieter inzetten. Hoe complex de problemen ook waren, Ard nam de uitdaging aan om ze op te lossen!

Na daar 5 jaar met plezier gewerkt te hebben, besloot Ard dat het tijd was voor iets anders. Hij begon als storingsmonteur bij Inalfa Automotive in Born, waar hij de eerste ervaringen opdeed met robots.

Toen de vestiging in Born werd opgeheven, werd Ard overgeplaatst naar Inalfa Metal in Venray. Hij ging als besturingstechnicus aan de slag, waarbij hij zijn kennis van robotisering en PLC’s in de praktijk kon brengen.

Ard trad vervolgens in dienst bij Irsa, het bedrijf van een van zijn oud-collega’s bij Inalfa in Born. Voor dit bedrijf heeft hij 7 maanden bij Daimler in Düsseldorf robots geprogrammeerd. Hij werkte vaak dagen van minimaal 12 uur achter elkaar, waardoor hij weinig thuis kon zijn bij zijn gezin.

Dat heeft ertoe geleid dat Ard in 2006 de stap heeft genomen die al vaker in zijn gedachten had gespeeld: hij ging voor zichzelf beginnen! De kracht van Ard destijds (én nog steeds), was met name PLC-engineering, waaronder het vervangen van oude gedateerde PLC’s om uitval-risico’s te beperken. Wat hij zich altijd voorgehouden heeft, is dat hij het anders wil doen dan anderen. Daarom is de relatie met de klant bij AT-Automation heel belangrijk; het gaat om wederzijds respect. Een gouden regel binnen AT-Automation die vanaf dag 1 geldt is dat de kwaliteit van de projecten altijd uitmuntend moet zijn. Ard heeft altijd erin geloofd dat als je van kwaliteit het belangrijkste speerpunt maakt van de organisatie, dat zich dat uitbetaald met tevreden klanten en medewerkers.

De groei van AT-Automation

In 2009 kocht Ard zijn eerste bedrijfspand in Nederweert. Thuis, waar hij de eerste jaren heeft gewerkt, was te weinig ruimte om machines neer te zetten en eraan te werken. Kort daarna trad ook zijn eerste zaterdagmedewerker in dienst. Toen het team in 2014 al uit 6 medewerkers bestond, werd het pand ernaast gekocht en bij de zaak getrokken.

Gedurende de jaren ontstond het idee om de productie wat meer inzichtelijk te maken door middel van SCADA en MES. AT-Automation heeft 2 jaar met Progea, een standaard softwarepakket, gewerkt en er een aantal projecten mee gedaan. Al snel werd duidelijk dat bepaalde klantwensen niet realiseerbaar waren met deze software. In Ard zijn zoektocht naar een andere software, kwam hij Ignition tegen. De projecten die met Progea gemaakt waren, werden (in eerste instantie zonder extra kosten) omgezet naar Ignition. Ignition was destijds nog niet bekend in Nederland, maar Ard had al direct veel vertrouwen in de kracht en onderscheidende factoren van deze software. Door zijn jarenlange ervaringen bij productiebedrijven, zag hij dat Ignition veel voorkomende pijnpunten in de maakindustrie oplost en dus veel voordelen heeft ten opzichte van andere pakketten. Met andere pakketten kost het bedrijven vaak dagen om te upgraden naar een nieuwe versie, maar met Ignition duurt de upgrade slechts enkele minuten. In het kader anders te zijn dan anderen, heeft Ard dan ook de keuze gemaakt om zich slechts op Ignition als SCADA- en MES-systeem te specialiseren.

Toen Ard in 2018 bij de Ignition Community Conference (ICC) in Amerika in aanraking kwam met Opto 22 was hij ook direct overtuigd van de mogelijkheden van dit systeem. Opto 22 is een Amerikaans bedrijf dat al meer dan 45 jaar actief is binnen de industriële automatiseringsbranche. In 2018 hebben zij de groov EPIC gereleaset, ’s werelds eerste Edge Programmable Industrial Controller. Veel productiebedrijven zoeken een oplossing om de kloof tussen PLC’s en een SCADA- en MES-applicatie te overbruggen en met Opto kan dit perfect. Vandaar dat we, naast Ignition Integrator, ook OptoPartner zijn geworden.

Zelfontwikkeling speelt in het leven van Ard een grote rol. Dit blijkt uit zijn grote interesse voor verschillende technieken. Hij zoekt de technische uitdaging in het bedrijf, maar ook leidinggeven is Ard op het lijf geschreven. Hij vindt het belangrijk en heeft er plezier in om zijn medewerkers te helpen bij hun individuele ontwikkeling. “Afspraken nakomen is belangrijk en fouten maken is niet erg, maar heb vooral plezier in het werk dat je doet!” Dat Ard ook uitdagingen op andere vlakken vindt, blijkt onder andere uit het voltooien van de Kennedymars.

De verhuizing naar het nieuwe pand aan de Schoutlaan te Weert in 2020, kenmerkt de groei die AT-Automation gedurende de jaren heeft doorgemaakt. Inmiddels bestaat het team uit 18 vaste medewerkers; ook zij zijn allemaal gedreven om de klanttevredenheidsscore op minimaal een 8 (of hoger) te houden. Sinds 2019 is AT-Automation ook ISO 9001 (kwaliteitsmanagement) en ISO 27001 (informatiebeveiliging) gecertificeerd.

“If you can dream it, we can do it!”

Ard Triepels, Algemeen Directeur

  Ik wil graag meer weten over


   Maak mij blij met meer optimalisatie!

   Hoe geoptimaliseerd zijn je ignition skills nu?


    Maak mij blij met meer optimalisatie!

    Waar kunnen we je meer over vertellen?


     Download gratis whitepaper

     "Een uniek design, dat is pas maatwerk!"


      Ontvang het whitepaper direct in jouw inbox


       Ontvang het whitepaper direct in jouw inbox


        Ontvang de prijslijst direct in jou inbox         Ja, ik wil mijn skills optimaliseren!

         Hoe geoptimaliseerd zijn je ignition skills nu?

          Ontvang gratis een 2 uur durende Ignition training in jouw inbox!           Download gratis Ignition

           Ontdek de ongelimiteerde automatiseringsmogelijkheden van dit alles in één platform voor SCADA, HMI, MES, IIoT en meer!


            Vul het formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op om een demo in te plannen!
            Welke oplossing ben je naar op zoek?


             Ontvang het factsheet direct in jouw inbox


              Ontvang het factsheet direct in jouw inbox


               Ontvang het whitepaper direct in jouw inbox


                Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte!